sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Marjaliisa Siira (Helsinki-listat, asukaslista)

1) Kyllä. Vuosaaressa perustimme Pro Mustavuori -liikkeen vuonna 2004. Yleiskaavan mukaisia uusia asuinalueita alettiin silloin piirrellä monille luonnontilaisille metsä- ja kallioalueille, asukkaitten perinteisille virkistysalueille. Esimerkiksi uhanalaisella Etelä-Mustavuorella ulkoilee yli 50 000 helsinkiläistä vuosittain. Pro Mustavuori -liike oli perustamassa kaupunkimetsäliikettä vuonna 2005. Liike on tärkeällä asialla. Puolustamme jäljellä olevien luontoalueitten säilyttämistä myös tulevien sukupolvien iloksi ja terveydeksi. Rakennusmaata on tarpeeksi muualla!

2) Kyllä, vaikka kansanäänestysaloitteen ehdot ovat kohtuuttomat. Neuvoa-antavaan kansanäänestykseen päädyimme, kun kaikki muut vaikuttamisen tiet kaupunkimetsien puolesta oli kokeiltu. Kannatan aloitetta, koska se on oikeastaan vaikutusmahdollisuuksien ja olemassa olevan "demokratian" kritiikkiä.

3) Kyllä tarvitsee vahvistamista. Kannatan kaupunginosavaltuustojen perustamista. Vallitseva demokratiahan on sitä, että asukkaita on nykyään pakko kuulla ainakin kaupunkisuunnittelussa. Mielipiteet kirjataan ylös ja se siitä sitten. Ei virkamiesvallan luotsaama laiva helposti kurssiaan muuta, vaan jatkaa valitsemaansa suuntaan. Ja virkamiesten mielipiteet lopulta siunaa valtuuston enemmistö.

Ei kommentteja: