maanantai 22. syyskuuta 2008

Satu Siili (Helsinki-listat / Naislista, sit.)

1) Kyllä. Kaupunkimetsät ovat tärkeä virkistäytymispaikka meille kaupunkilaisille. Olisi hullua, jos luontoon päästäkseen pitäisi hypätä autoon!

2) Kyllä. Kaupunkimetsät ovat meidän kaupunkilaisten yhteistä omaisuutta. Sen takia on tärkeää, että kaupunkilaiset saavat tässä äänensä kuuluviin (myös ne, jotka syystä tai toisesta eivat kunnallisvaaleissa ole halunneet äänestää).

3) Kyllä. Kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia oman alueensa asioihin tulisi vahvistaa. Nykyinen 5% raja on niin suuri, että mitään asioita on todella vaikea saada käsittelyyn. Rajan laskeminen puoleenkin voisi helpottaa tilannetta. Liian alas ei rajaa kuitenkaan kannata asettaa, että äänestyksissä säilyy myös kohtuus (hyöty -suhde). Kaupunginosavaltuustot voisivat olla toimiva ratkaisu lähidemokratian vahvistamiseen. Näissä valtuustoissa olisi käytettävissä tietty budjetti, jonka saisi käyttää oman alueensa hyvinvointiin. Valtuustoilla olisi myös kommentointi oikeus aluetta koskeviin suurempiin päätöksiin. Tällä hetkellä kansalaisliikkeet ovat käytännössä ainoa keino yksittäisen asukkaan saada ääntään jotenkin kuuluviin. Kunnanvaltuustonkin päätösvalta on uhkaavasti vähentynyt ja siirtynyt virkamiehille.

Ei kommentteja: