tiistai 23. syyskuuta 2008

Esko Virri (Kesk.)

1) Kannatan Helsingin alueen viheralueiden säilyttämisestä. Mielestäni kuntalaisilla tulee jatkossakin olla oikeus nauttia luonnonläheisyydestä myös Helsingissä. Lähitulevaisuuden rakentamiselle tilaa saadaan mm. Kalasataman ja Länsi-Sipoon alueelta, ja pitkällä tähtäimellä on lisättävä yhteistyötä kaavoituksen osalta muiden pääkaupunkiseutujen kuntien kanssa, tuli kaupunkiliitoksia tai ei.

2) Vastustan lähtökohtaisesti neuvoa-antavia kansanäänestyksiä. Mikäli kansanäänestyksiä järjestetään, sen tulee lähtökohtaisesti aina olla sitova. Kaupunkimetsät eivät mielestäni ole erillisenä asiana niin mittava että asiasta tarvitsisi erillistä sitovaa kansanäänestystä järjestää, vaan kuntalaisten on syytä ottaa muiden asioiden ohella selvää ehdokkaansa kannasta kuntavaalien yhteydessä.

3) Lähidemokratian lisääminen on suositeltavaa. Kalliiden ja pahimmillaan kansalaisten äänestysintoa vähentävien kansanäänestysten sijaan kannatan kuitenkin keskittymistä kaupunginosatasoisille vaikutuskanaville esimerkiksi kaupunginosayhdistysten muodossa. Tulevaisuudessa alueiden kehityksen suunnittelussa on kuultava enemmän paikallisia.

http://www.eskovirri.net/blogi.html

Ei kommentteja: