tiistai 23. syyskuuta 2008

Salme Mattila (PS)

1) Asuma-alueeni Kallio - Alppila - Vallila ovat vanhoja työväen asuma-alueita. Tälläkin hetkellä asumistiheys on maamme suurinta koko Helsingin keskeisillä asuma-alueilla. Koska minullakaan ei ole mökkiä tai loma-asuntoa, tarvitsen puistoja joka viikko rauhoittumiseen ja liikuntatarpeeseen - puhumattakaan mm. keskuspuiston sieni- ja marja-annista! Ainakaan olemassa olevia ei tulisi tuhota rakentamisella tai liian rajulla hoidolla. Helsingin alueelta löytyy aina muuta rakennusmaata eri keinoin. Valtuutettuna olen valmis kaikkeen toimintaan puolustaakseni kaupunkimetsien suojelua.

2) Kaupunkimetsien suojelusta tulee järjestää neuvoa-antava kansanäänestys, jossa kysytään eduskuntavaalien yhteydessä, halutaanko säilyttää Helsingin nykyiset kaupunkimetsät luonnonmukaisina ja rakentamattomina voidaksemme säilyttää suuren asumistiheyden omaavalla keskeisellä asuma-alueellamme psyyken vaatima luontokosketus.

3) Kansalaisvaikuttamista voi myös helpottaa ottamalla kaikki haluavat vaalien yhteydessä toteutettavalla jäsenkeräyksellä oman asuinalueensa asukasyhdistykseen. Yhdistykselle voitaisiin antaa enemmän päätökseen vaikuttavaa valtaa. Näistä saa helposti 5 prosenttia allekirjoittajia sen 25000, jotta aloite otettaisiin valtuustossa edes käsittelyyn.

Ei kommentteja: