maanantai 22. syyskuuta 2008

Vesa Virri (Vihr.)

1. Olisin. Minusta varsinkin Keskuspuistosta tulisi tehdä kansallinen kaupunkimetsä. Helsingin tarvitaan rakentamisen ohella myös viihtyisiä viher- ja metsäalueita ja meidän velvollisuutemme päättäjinä on turvata niiden säilyminen.

2. Kannatan ja olen myös allekirjoittanut aloitteen. Tämä on varmasti sellainen asia, mistä olisi tärkeää kysyä helsinkiläisiltä itseltään suoraan.

3. Lähidemokratian vahvistaminen on toivottavaa. Helsingissäkin on syytä yhä enemmän kysyä alueen asukkaiden mielipiteitä kaupunkimetsien lisäksi esimerkiksi kaavoitukseen, liikennejärjestelyihin ja palveluihin liittyvissä asioissa. Kansanäänestyksiä on Suomessa yleensäkin käytetty aika säästeliäästi. Mielestäni tässä asiassa voitaisiin ottaa osaa esim. Sveitsistä, jossa asioista päätetään paljon enemmän kansanäänestysten muodossa. Kansanäänestyksen ongelmana on yleensä pidetty vaikeaa kysymyksenasettelua eli mikäli kysymys on tulkinnanvarainen, niin sen tulosta on vaikea pitää sitovana. Tämä vältetään selkeillä kysymyksillä, joihin voi vastata joko kyllä tai ei. Hyvä kansanäänestyskysymys olisi esimerkiksi: "Pitäisikö Keskuspuistosta tehdä kansallinen kaupunkipuisto?"

Ei kommentteja: