maanantai 22. syyskuuta 2008

Lauri Alhojärvi (Helsinki-listat / Kulttuurilista)

1) Totta hitossa, ja muutenkin puolustan. Olen useaan otteeseen kerännyt nimiä kansanäänestysaloitteeseen. Kaupunkimetsät ovat olennainen osa viihtyisää kaupunkia. Ihminen on osa maapallon ekosysteemiä, ei sen yläpuolella. Ei meillä ole oikeutta peittää laajoja alueita asfaltilla ja betonilla. Asuntoja toki tarvitaan, mutta niille on kyllä tilaa.

2) Kannatan. Olen aloitteen allekirjoittanut ja lisäksi kerännyt siihen nimiä. Kansanäänestysaloite tuntuu olevan ainoa keino vaikuttaa asiaan, koska suurin osa valtuutetuista on ryhmittynyt oikeistolaisen kovien arvojen politiikan taakse.

3) Valtaa tulisi hajauttaa. Täytyy perustaa vaaleilla valittavia kaupunginosavaltuustoja, joilla on myös budjettivaltaa. Kunnallisia kansanäänestyksiä täytyy järjestää isoista periaatteellisista ratkaisuista. Lisäksi kaupunginhallituksen ja lautakuntien kokousten tulee olla julkisia. Päättäjät pitää saada vastaamaan teoistaan. Valtuuston päätökset tulisi jokaisen istunnon jälkeen julkaista lehdessä, koska iso osa vanhuksista ei internetiä käytä. Valtuuston nettisivut ovat muutenkin sekavat. Vallan kuuluu kulkea alhaalta ylös, ei toisinpäin.

Ei kommentteja: