torstai 25. syyskuuta 2008

Kirsi Kukkamäki (Köyhien asialla)

1) Ehdottomasti kyllä, asun talossa talojen keskellä, ensimmäistä kertaa elämässäni ja kärsin suunnattomasti kun lukuisista ikkunoistani ei näy luontoa. Tähän asti niin on ollut.

2) Neuvoa-antavaa kansanäänestystä olen puolustanut kaikista muistakin suurista hankkeista Helsingissä. Kyllä kansa tietää mitä hankkeita on järkevä toteuttaa ja mitä ei tai mitä joskus vuosien päästä. Kaikki Helsingissä asuvat haluavat ympärilleen luontoa ja väljempää asuinympäristöä. Siis kannatan koko sydämestäni kansanäänestysaloitetta.

3) Kansalaisen vaikuttamismahdollisuudet ovat minimaaliset nykyisin. Olen aivan varma, että tuo 25000 allekirjoittajaa saadaan moninkertaisesti täyteen. Toivon, että asia viedään valtuustoon ja se tulee voimaan. Kansalaisten tulisi saada vaikuttaa oman alueensa rakentamiseen ja viihtyisyyteen (Rakennusvirastolla on muuten hyvä suunta asiassa). Kansalaisten tulisi saada aina olla mukana päätöksenteossa kun kyse on kotikaupunkia koskevissa isoissa asioissa. Sveitsissä äänestetään melkein joka viikko jostakin ja se on todellista demokratiaa, sillä äänestystulokset kaikenlisäksi sitoo kunnan johtoa! Sama toiminta Suomeen.

Ei kommentteja: