sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Heli Puura (SDP)

1. Olen valmis puolustamaan kaupunkimetsiä ja asukkaiden oikeutta viihtyisiin asuinalueisiin sekä viher- ja virkistysalueisiin. Kaupunkimetsiä on huollettava, eikä kaikkia kuivuneita ja kaatuneita puita voida esimerkiksi jättää sijoilleen, luonnontilaisina. Ne ovat pahimmillaan riski ihmisten turvalliselle liikkumiselle ja estävät tärkeää virkistyskäyttöä.

2. En kannata kansanäänestystä asiasta, koska en usko, että äänestys toisi mitään kovin uutta tietoa. Uskon, että lähes jokainen haluaa nähdä ja nauttia viher- ja virkistysalueista mahdollisimman lähellä kotiaan.

3. Neuvoa-antava kansanäänestys on järjestämiseltään kovin jäykkä ja kallis ratkaisu, eikä kysymyksenasettelu/relevantti tiedon saanti ole kovin helppoa. Edustuksellinen demokratia ja vaikuttaminen toimii kohtuullisesti, mutta siinäkin on haasteena saada ihmiset äänestämään. En usko, että kansanäänestykset saisivat sen kummempaa ryntäystä uurnille.

Helsingin kaupungin tulee edistää sähköisiä verkkopalveluja ja kuntalaisten osallisuutta ja vaikuttamista verkossa. Olen tehnyt asiasta valtuustoaloitteen, ks. www.helipuura.net Helsinki valtuustotyö ja aloitteet. Myös kuulemis- ja infotilaisuuksia on tärkeää järjestää eri puolilla kaupunkia. Päätösten ja linjausten toimeenpanossa ja asukkaiden mielipiteiden huomioon ottamisessa on parantamisen varaa. Toisaalta on muistettava, että mielipiteet voivat olla myös hyvin erilaisia, eikä kaikkia voida toteuttaa.

Ei kommentteja: