tiistai 23. syyskuuta 2008

Kimmo Kuikanmäki (KD)

1. Kannatan kaupunkimetsien löyhää suojelua, eli jokseenkin kaikki virkistyskäyttö sallitaan, samoin virkistyskäytön kannalta tarpeelliset hoitotoimenpiteet. Olen vastustanut Viikintien siirtoa etelään jotta sen pohjoispuolelle voi rakentaa enemmän (tämä koski kyllä enemmän peltoja kuin metsiä). Vastustan myös Malmin lentokentän alueen rakentamista. Lentokentän ympäristö on mielestäni hyvä esimerkki virkistyskäytössä olevasta kaupunkimetsästä, joskin tässä tapauksessa se on vain ohut nauha lentokentän ympärillä.

2. En ole varma onko kansanäänestysaloite hyvä, mutta ei minulla ole mitään sitä vastaankaan. Kannatan ajatuksen tavoitetta, mutta jos tavoite voidaan saavuttaa muin keinoin, voi kansanäänestys olla riskialttiimpi vaihtoehto.

3. Nykyinen raja lienee paikallaan, vaikka se näyttääkin korkealta. Hyvin paikallisista kysymyksistä ei ole järkevää järjestää kansanäänestystä, ja liian matala kynnys työllistää valtuustoa liikaa kansanäänestysesityksillä. Nykyinen 5 prosentin kynnys mahdollistaa koko Helsinkiä koskevan asian viemisen kaupunginvaltuuston pöydälle. Tavoite ei pidä olla että joka kunnallisvaalien yhteydessä on 5-10 kansanäänestystä.

Ei kommentteja: