maanantai 22. syyskuuta 2008

Yrjö Hakanen (Helsinki-listat / SKP)

1) Olen valtuustokaudellani puolustanut kaupunkimetsiä, mm. Myllypuron metsää, Mustavuoren aluetta, Keskuspuistoa (mm. Lääkärinkadun kaavoitukselta) jne. Olen jatkossakin valmis puolustamaan kaupunkimetsien suojelua.

2) Kannatan neuvoa-antavaa kansanäänestystä ja olen allekirjoittanut aloitteen.

Kaupunkimetsät ovat tärkeä osa viihtyisää ja terveellistä elinympäristöä. Rakentamattoman luonnon ja asumisen yhteys on Helsingin tärkeä ominaispiirre, jota ei pidä tuhota. Helsingillä on paljon rakentamatonta tonttimaata, joten senkin puolesta on mahdollista suojella arvokkaita luontoalueita, kuten rakentamattomia ja luonnonmukaisia kaupunkimetsiä. Lisäksi kaupungin rakentamiselle asetetut tavoitteet ovat ylimitoitettuja.

3) Lähidemokratian kehittäminen on tärkeää, varsinkin kun kuilu päätöksenteon ja asukkaiden välillä on selvästi kasvanut. Neuvoa-antavien kansanäänestysten lisäksi on syytä kehittää kaupunginosavaltuustoja, joilla olisi myös budjettivaltaa alueensa lähipalveluja koskevissa asioissa. Kaupungin budjettivalmistelua tulee kehittää osallistuvan budjetoinnin malliin, jossa tietty osa kaupungin budjetista - esimerkiksi 5- 10 % - päätetään asukkaiden esitysten, asukaskokousten ja kaupunginosavaltuustojen esitysten pohjalta. Tällaista mallia on kehitelty mm. Sevillassa, Porto Alegressa ja useissa muissa kunnissa.

Ei kommentteja: