torstai 25. syyskuuta 2008

Pekka Airaksinen (Kesk.)

1) Helsingin kaupunkimetsien käsittelyä on hoidettu hyvässä yhteistyössä kaupunkilaisten kanssa. Olen osallistunut ennakkosuunnitteluun tilaisuuksissa, joissa mm. Tauno Immonen kävi läpi jokaisen metsikkökuvion, ennen kun kaupunki aloitti Keskuspuiston metsien käsittelyn. Mielestäni se tilaisuus hoidettiin hyvin osallistuvan suunnittelun periaatteilla. Sama tilanne oli ennen Seurasaaren metsien käsittelyä. Sielläkin hakkuun jälki on hyvässä kunnossa. Olen osaltani valmis puolustamaan kaupunkimetsien suojelua, mutta siinä on toimittava hyvin harkiten.

2) Kansanäänestys on paikallaan, mutta kysymyksen asettelu on hoidettava selkeästi. Siinä ei voi olla vain joko tai vaihtoehtoa, vaan asiaa on käsiteltävä monipuolisesti. Kaupunkilaisten mielipiteen voi kartoittaa myös satunnaisotannalla tehdyllä kyselyllä.

3) Valtuusto voi tehdä oman päätöksensä kansanäänestyksestä. Ensiksi voisi kokeilla ylipormestarin valintaa kansanäänetyksellä. Lähidemokratiaa voi parantaa kaupunginosavaltuustoilla. Ne tulevat ajankohtaisiksi viimeistään silloin, kun Helsinki käynnistää keskustelut yhtymisestä naapurikaupunkien kanssa.

Ei kommentteja: