tiistai 23. syyskuuta 2008

Pia Pakarinen (Kok.)

1) Olen oman kaupunginosayhdistykseni puheenjohtaja, ja pyrimme omalta osaltamme Kansallinen kaupunkipuisto -hankkeen toteuttamiseen Helsingissä. Se olisi mielestäni hyvä keino säilyttää kaupunkimaiseen ympäristöömme kuuluva kulttuuri- ja luonnonmaisema hankkeen yhteydessä sovittavassa laajuudessa.

2) En näe mitään syytä tällaisen kansanäänestyksen järjestämiseen. En ylipäänsäkään kannata kansanäänestysten järjestämistä kuin poikkeustapauksissa, koska yhtä kysymystä koskevat äänestykset herättävät vain niiden kiinnostuksen, jotka ovat asiasta jotain äärimmäistä mieltä suuntaan tai toiseen, ja niiden runsas käyttö vähentää jo entisestään huolestuttavan vähäistä äänestysintoa. Kuntavaalit järjestetään nimenomaan sitä varten, että valtuutetut tekevät päätöksiä näistä asioista.

3) Lähidemokratiaa pidän erittäin arvokkaana asiana. Meillä on erinomaista työtä tekeviä kaupunginosayhdistyksiä, jotka pitäisi valjastaa kaupungin yhteistyökumppaneiksi niiden alueita koskevissa asioissa huomattavasti useammin kuin nykyään tapahtuu. Kaupunginosayhdistyksissä on oman alueen arjen ja ihmisten tuntijoita.

TKK:n Yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutuskeskuksen mm. Herttoniemessä tekemässä Arjen ajan hallinta -tutkimuksessa on yhtenä tuotoksena rakennettu alueellisen vaikuttamisen mallia asukasiltojen ja -foorumeiden kautta. Tämä malli olisi tältä ja muiltakin osin toteuttamisen arvoinen muuallakin Helsingissä, ja pyrin viemään sitä omalta osaltani eteenpäin.

Ei kommentteja: