maanantai 22. syyskuuta 2008

Viktoria Welling (Vas.)

1) Ehdottomasti puolustaisin. Minusta Helsinkiä ei saisi rakentaa tukkoon. New Yorkissa ja Berliinissä käytyäni olen ymmärtänyt, kuinka tärkeitä metsät ovat myös kaupungissa. Etenkin Berliinissä on hyvin saatu keskuspuistoalue säilymään vaikka kaupungissa asuu 3,4 milj. asukasta. Asun Viikissä, joten voitte vain kuvitella mitä luonto minulle merkitsee. Puut toimivat hyvin meluesteenä, antavat suojaa eläimille ja toimivat ilmanpuhdistimina. Lisäksi niiden muodonmuutokset vuodenaikojen mukaan tekevät metsistä tauluja, jotka muuttuvat ikkunani edessä koko ajan. Kuulun BirdLifeen, joten puiden merkitys etenkin linnuille on todella merkittävä. Valtuutettuna minulla olisi VELVOLLISUUS puolustaa kaupunkimetsiämme. Emmehän halua Myllypuron kaltaisten tapahtumien toistua?!

2) Todella hyvä ajatus. Nythän eräs poliitikkomme on sanonut, että suomalaiset haluavat asua kaupungissa maaseudulla. Luulisi ihmisten siis kannattavan kaupunkimetsien säilyttämistä luonnontilassa. Liika siistiminenhän on pahasta mm. lahottajasienille, pieneliölajeille ja lahopuihin pesiään tekeville linnuille. Vaaralliset puut, esim. puoliksi kaatuneet, pitää tietysti kaataa kunhan tätä ei käytetä väärin kaatamalla koko metsä. Kansanäänestysaloite saisi ihmiset ehkä ajattelemaan asioita kunnolla. Nythän muut päättävät ihmisten asioista. Usein ihmiset havahtuvat liian myöhään kun pahin on jo tapahtunut. Näinhän pääsi käymään Aleksis Kivenkadulla kun vanhat puut kaadettiin suurin piirtein yhden yön aikana asukkaiden tietämättä ratikkakiskojen tieltä.

3) Kannatan lähidemokratian vahvistamista. Näin pystytään paremmin vaikuttamaan oman asuinalueen asioihin. Myös tieto asukkaille kulkisi paremmin. Onneksi kaupunginosayhdistykset ovat olemassa, ja tätä kautta asukkaat saavat tietoa asioista, jotka koskettavat omaa asuinaluetta. Olen yleensäkin neuvoa-antavien kansanäänestysten kannattaja. Valitettavasti poliitikkomme eivät halua näitä käyttää työnsä apuvälineinä. Neuvoa-antavan kansanäänestyksen taakse saatava prosenttiluku äänioikeutetuista saisi olla enimmillään 2,5.

Kaikkea hyvää ja jaksamista taistelussa suojella kaupunkimetsät!

Ei kommentteja: