lauantai 27. syyskuuta 2008

Anneli Hagner (Vas.)

Kiitos hyvästä, aktiivisesta toiminnasta. Onnea ja menestystä hankkeelle! Tässä vastaukseni kysymyksiinne.

1. Tottakai, ehdottomasti. Olen luontoihminen.

Helsingissä tulee jatkossakin olla mahdollisuus retkeillä, lenkkeillä ja hiihtää sekä uida ja kalastaa luonnon mukaisessa, mieltä virkistävässä ympäristössä.

Käyn esim. vuosittain keväisin Helsingin itäisillä ranta-alueilla seuraamassa lintujen pesintää ja hauen kutemista. Olen vuosien varrella huomannut, kuinka luonto muuttuu näillä alueilla. Kasvien sekä eläinten elintila pienenee. Oma osuutensa on myös Itämeren saastumisella. Ilman saasteet tuhoavat paitsi luontoa, niin myös aiheuttavat ihmisille sairauksia. Esim. astmaatikon ei ole hyvä viettää aikaansa ulkoilmassa ilman saastepitoisuuksien ollessa korkealla tasolla. Jo näistäkin syistä tahdon olla kanssanne samaa mieltä siitä, että kaupunkimetsät, rakentamattomat ranta-alueet sekä saaristo ovat elintärkeitä säilyttää Helsingissä. Kasvavat terveysmenot ovat Helsingille haaste. Luonnon terveyttä ylläpitävä vaikutus on tunnettu jo ammoisista ajoista. Mielen terveyttä tulee saada pitää yllä ja hoitaa myös Helsingin rajojen sisäpuolella. Luontoalueiden olemassa olo Helsingissä on tärkeää, varsinkin helsinkiläisille, jotka eivät syystä tai toisesta lähde viikonlopuiksi hakemaan virkistäytymistä Helsingin ulkopuolelta.

2. Kyllä. Yleiseen mielipiteeseen vaikuttaminen on tärkeää.

3. Kyllä. Vaikuttamisen mahdollisuuden kynnys tulee saada alemmaksi. Nykyinen suuntaus on mielestäni ollut päinvastaista.

Ei kommentteja: