maanantai 22. syyskuuta 2008

Tiina Kaarela (Vas.)

1) Pääosin, ilman muuta! Metsään on päästävä bussilla ja metrolla ellei ratikalla! Olette kuitenkin merkinneet kaupunkimetsiksi myös pari sellaista pientä aluetta, joita ainakaan minä en miellä kaupunkimetsiksi (lähinnä Malmin lentokentän reunaa ja Kivikossa). Saattaa olla, että nähtyäni ne ymmärrän kantanne.

2) Minusta tässä on turha mennä äänestäjien selän taakse, kyllähän kaupungin johdon on itse otettava selkeästi kaupunkimetsät suojeltavaksi, mutta ei minulla mitään sitä äänestystäkään vastaan ole.

3) Ehdottomasti. Kansanäänestyksiä tärkeämpänä pidän vaikutuskeinojen ja avoimuuden lisäämistä kaikessa kaupungin päätöksenteossa. Erilaiset vanhat käytännöt (kuten se, että lautakuntatyöskentelystä ei puhuta ja erilainen ylimielisyys) estävät kaupunkilaisten tiedonsaantia ja esimerkiksi se, että aloitin bloggaamisen lautakuntatyöstä koettiin "kyseenalaisena" ja "vaarallisena". Kansanäänestys ei kuitenkaan ole paras tapa vahvistaa lähidemokratiaa, koska se on varsin passiivinen osallistumistapa. Kuntalaisen aloiteoikeus kuitenkin on, vaikka sitä käytetään valitettettavan vähän.

Ei kommentteja: