maanantai 29. syyskuuta 2008

Katariina Nurminen (Vihr.)

1. Olen luontoharrastajana ehdottomasti ja sataprosenttisesti sitä mieltä, että kaupunkimetsät täytyy suojella ja säilyttää rakentamattomina. Kaupunkiluonto on lajistollisesti monipuolinen Suomessa ainutlaatuinen elinympäristö. Luonnon monimuotoisuutta täytyy vaalia kaikin keinoin. Luontoarvojen lisäksi kaupunkimetsät ovat tärkeitä ihmisten henkiselle hyvinvoinnille. En haluaisi asua metsättömässä, eläimettömässä ja vain istutettujen kasvien varassa olevassa kaupungissa.

2. Ajatus tässä on hyvä, mutta en kuitenkaan voi sitä kannattaa. Mielestäni kansanäänestykset eivät ole oikea keino ratkaista tällaisia kysymyksiä. Asioihin kannattaa vaikuttaa kunnallisvaaleissa ja valita valtuustoon ehdokkaita, jotka ovat itsensä kanssa samanmielisiä. Nämä valtuutetut voivat sitten enemmistöllä helposti päättää asioista "oikein" valtuustossa. Valtuutettuihin voivat myös kaikki kaupunkilaiset olla yhteydessä tärkeissä asioissa.

3. Kannatan lähidemokratian vahvistamista esim. kaupunginosayhdistysten avulla. Niitä voitaisiin kuulla asiantuntijoina tärkeissä omaan kaupunginosaan liittyvissä kysymyksissä. Kaupunkilaiset voisivat aktiivisemmin ottaa osaa kaupunginosayhdistysten toimintaan.

Ei kommentteja: