perjantai 26. syyskuuta 2008

Marko Kosunen (Vihr.)

1. Olen valmis puolustamaan kaupunkimetsiä ja suojelemaan niitä. Mielestäni ennen metsiä ja virkistysalueita, on tiivistettävä jo rakennettuja alueita harvimman asukastiheyden alueista alkaen. Näitä alueita ovat mm. omakoti- ja rivitaloalueet.

2. Voidaan järjestää neuvoa antava kansanäänestys, mutta pelkään, että enemmistö ei halua/välitä suojella kaupunkimetsiä.

3. Kannatan lähidemokratian vahvistamista siten että alueen asukkailla olisi mahdollisuus helpommin tuoda julki alueellisia epäkohtia ja vaatia niihin korjausta. Toisaalta en millään tavalla halua vahvistaa rakenteita jotka mahdollistavat esim. Espoon 30 vuotta jatkuneen metrofarssin kaltaisia ikuisuustaisteluita. Nykytilanteen huono puoli on, että asukkailla ei ole elävää ja toimivaa keskusteluyhteyttä päättäjiin. Tällainen keskuteluyhteys voidaan luoda helpostikin, jos vain poliitikoilla on halua kuunnella. Neuvoa antava kansanäänestys ei sovellu käytettäväksi jos vaikka vain haluaa että asukkaita kunnellaan enemmän ja paremmin vaikkapa alueen kaavoituksen yksityiskohdissa.

Ei kommentteja: