maanantai 29. syyskuuta 2008

Mari Puoskari (Vihr.)

1. Olen erittäin sitoutunut toimimaan kaupunkimetsien puolesta ja olen tehnytkin sitä kuluvalla kaudella valtuustossa ja kaupunkisuunnittelulautakunnassa. Kruunuvuorenranta, Mustavuori, Myllypuro ja Lääkärinkatu ovat esimerkkejä alueista, joiden kaavoituksessa Vihreät ovat vastustaneet arvokkaille viheralueille rakentamista ainoana Helsingin suurista puolueista.

Tulevalla kaudella kriittisiä kysymyksiä ovat Vartiosaaren, Kivinokan, Meri-Rastilan, Mustavuoren ja Sipoonkorven maankäyttö. Kaikkien näiden alueiden osalta olen sitoutunut viheralueiden suojeluun.

2. Kyllä. Kannatan suoraa demokratiaa ja osallistumismahdollisuuksien merkittävää lisäämistä kaikissa tärkeissä kysymyksissä. Kysymys pitää tietenkin muotoilla riittävän yksiselitteisesti ja tarjota riittävästi taustatietoa aiheesta.

3. Kyllä ehdottomasti. Kaavoituksen osalta nykyinen maankäyttö- ja rakentamislaki tarjoaa jo melko hyvät mahdollisuudet mielipiteiden ilmaisemiseen, mutta kaikki päättäjät eivät valitettavasti huomioi kaupunkilaisten mielipiteitä riittävästi. Kaupunginosien asukkaiden edustajat pitäisi ottaa tiiviimmin mukaan jo suunnitteluvaiheessa, jotta saataisiin suunniteltua mahdollisimman hyvää asuinympäristöä nykyisille ja uusille helsinkiläisille.

Ei kommentteja: