sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Juho Lindman (Vas./sit.)

1) Kyllä. Olette kuitenkin varmasti tietoisia Helsingin asuntojen hintatilanteesta, joka käytännössä ajaa ihmisiä ympäryskuntiin. Tämä on omiaan lisäämään kaikenlaista vastuuttomutta kuten yksityisautoilua, huolimatonta energiapolitiikkaa ja kaupunkien hajakeskittämistä. Toisaalta, kuten sanoitte, Helsingissä on rakennusmaata, jota voisi tarvittaessa ottaa käyttöön. Helsinki on kaupunki. Kaupunkien tulee olla tiiviitä ja osittain korkeitakin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita viihtyvyyttä lisäävien viheralueiden (lue myös metsien) poistamista, vaan päinvastoin jos joka paikka ei ole täynnä omakotitaloja ja autoteitä, niin metsiä ei tarvitse hakata lisää.

2) En ymmärrä miksi asiasta pitäisi järjestää kansanäänestys, kun kaupunkimetsien tarpeellisuuden tulisi olla kaikille ilmeistä? En toisaalta vastustakaan sen järjestämistä - ja allekirjoitan mielelläni aloitteen kuten myös toimin sen puolesta että kaupunkimetsiä suojellaan.

3) Pitäisi vahvistaa ja helpottaa. 5000 nimen katto olisi ihan tarpeeksi asian tuomiseksi valtuustoon. Toisaalta tuo ei vielä riitä lähidemokratian vahvistamiseksi.

Ei kommentteja: