sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Paavo Arhinmäki (Vas.)

1) Olen puolustanut kaupunkimetsiä valtuutettuna ja aiemmin myös kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenenä mm. Lääkärikadulla Keskuspuiston osalta, Myllypurossa, Mustavuoressa ja Laajasalon Kruunuvuorenrannassa. Tulen jatkamaan tätä lähimetsien, -kallioiden ja -puistojen puolustamista. Se on keskeinen osa Vasemmistoliiton kaupunkisuunnitteluajattelua Helsingissä.

2) Kansanäänestyksissä on tärkeää, että kysymys on sillä tavalla yksiselitteinen ja puolueeton, että jokainen tietää mihin ottaa kantaa. Kaavoituksessa se voisi tarkoittaa esim. kansanäänestystä jostain siltaratkaisusta tai jonkun isomman alueen suunnittelulähtökohdista. Kaupunkimetsistä voi olla hankala muotoilla sellaista kansanäänestystä, josta äänestäjät tietäisivät, mistä tarkalleen äänestetään.

3) Kansanäänestyksiä pitäisi käyttää enemmän niin valtakunnallisesti kuin kunnallisestikin. Yksittäinenkin kuntalainen voi saada asian käsittelyyn valtuustossa tekemällä kuntalaisaloitteen. Tosin Helsingissä niihin ei suhtauduta riittävän vakavasti. Ne pitäisi tuoda nopeammin valtuuston käsittelyyn ja antaa samanlainen painoarvo kuin valtuustoaloitteisiin.

Ei kommentteja: