tiistai 23. syyskuuta 2008

Jarmo Nieminen (Kok., sit.)

1) Olen valmis. Sitä teen jo nyt! Mutta tässä otan huomioon sen, että mitä tarkoitetaan kapunkimetsillä. Oma ongelmansa muodostaa myös virkistyskäyttö vs. suojelu. Ne ovat toisilleen melko vastakkaisia voimia.

2) Sanoisin, että tavoitteena on suojelu. Kansanäänestys ei ole itsetarkoitus. Vastaus on taatusti tiedossa. Mutta toki mielipidettä voi kysyä.

3) Lähidemokratiassa on Helsingin tulevaisuus. Päätöksentekoa on jalkautettava osaamisvajeesta kärsivistä virastoista niiden pariin, jotka oikeasti tuntevat alueensa mahdollisuudet. Olen tähän problematiikkaan törmännyt mm. koulukysymyksissä, lasten päivähoidon järjestelyissä, liityntälinjojen suuntaamisessa ja saariston kaavaratkaisuissa.

4) Vaikka ei kysytty, olen sitä mieltä, että metsiä tulisi käsitellä laajempana käsitteenä. Kyse on Helsingin keuhkosta toinen keuhko on meri. Ne tulisi nähdä oikeasti yhteisvaikutteisina. En hyväksy Keskuspuiston vähittäin tapahtunutta ja tapahtuvaa tuhoamista. Olemme näillä toimenpiteillä heikentämässä tulevaisuutemme elinolosuhteita, emme omiamme.

Ei kommentteja: