Suhtaudun hieman skeptisesti näihin kyselyihin, koska kaikkihan lupaavat kaikkea näin vaalien alla luonnon arvojenkin puitteissa, vaikka saattavat eksyä jo Vantaan joen rantamaille. Varmemmin asiat selviää kun ehdokkaan taustat selvitetään esim. luontoarvojen suhteen. Olen harrastanut 33 vuotta metsästystä Kuusamon seudulla sekä Etelä-Savossa sekä luonnossa liikkumista yleensä Helsingin metsissä / vesialueilla vapaa aikoinani. Joten tiedän jotain luonnon arvoista sekä sen säilyttämisen merkityksestä. Minulla on mm. lupa pyydystää pien petoja Lammassaaressa. Kyllästyin kun mökin terassilta näin ja kuulin minkkien tappavan sorsan poikasia kesäisin.
1
Kyllä
Kantani on että vielä vapaana olevat ranta / viher sekä metsäalueet tulee säilyttää pysyvästi rakentamattomana Helsingissä. Ainoastaan Jätkä / Sompa sekä Hernesaari tulee rakentaa kun vapautuvat, tämän jälkeen järkevä kerrostalo painoitteinen rakentaminen tulee suunnata Sipoolta lunastettavalle alueelle. Sielläkin tulee rannat jättää vapaaksi ja huomioida viher- sekä metsäalueiden ilmavuus. Metsä suojelee omiaan, eli kaupunkilaisia, tämä tulee aina muistaa. Metsään on hyvä mennä kun ahdistaa, sieltä palaa reippaana ja hyvällä mielellä.
2
Kyllä
Kaupunkilaisethan ovat virkamiesten esimiehiä mielestäni. Asukkaiden kannat ovat merkityksellisiä näissä asioissa. Virkamiehethän eivät ajattele niinkään luonnon arvoja, vaan ainoastaan miten saadaan maapohjalle mahdollisimman suuri arvo. On väärin tulevia sukupolvia ajatellen tuhota kaikki keskustan / lähiseudun luonnon arvot / metsät / vesialueet järjettömällä kaavoituksella asunto tuotantoon.
3
Kyllä
Päätösten / valintojen tekeminen on järkevää tuoda lähelle kaupunkilaisia. On tärkeää saada väki ottamaan kattavasti kantaa ja kannan otolla on tällöin oltava myöskin vaikutusta päättäjien suuntaan. Nykyisin ei Helsingissä lähidemokratia toimi, vaan päättäjät toimivat ryhmäkurin puitteissa pääosin ja silloin ei välttämättä kansalais mielipide touteudu. Puolueet ja ryhmät muuttavat myöskin arvojaan sekä strategioitaan jatkuvasti, joten neljässä vuodessa saadaan paljon pahaa aikaan vastoin vaaliteemoja, äänestys hetken lupauksiin nähden. Joten tiheällä syklillä toteutettu kansalaisvalta / mielipide mittaus on paikallaan myöskin kuntatason päätöksissä niin metsä kuten muissakin asioissa.
tiistai 23. syyskuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti