keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Leena Eräsaari (Vas.)

Onnea mainiosta ideasta - siis tästä kaupunkimetsäliikkeeestä. En ollut aiemmin kuullutkaan, joten ilahduin kovasti. Laitoin kyllä nimeni jo paperiin, jossa kannatettiin vaatimuksianne.

Vastaukset:
1) Tottakai olen. Minua on ottanut hillittömästi päästä se, että keskuspuistoa nakerrelleen milloin milläkin tekosyyllä. Välillä sinne halutaan rakentaa jotakin (Ruskeasuo). Tosinaan sinne paiskataan golfkenttää, Paloheinä. Lisäksi minulla on selleinen tunne, että tällä hetkellä metisä hoidetaan tavoilla, jotka eivät kestä ilmastonmuutosta. Kun en ole asiantuntija niin vetoan vain omiin havaintoiihini täällä Oulunkylässä. Kun aluskasvullisuutta ja osaa puista harvennetaan, niin loputkin menevät myrskyjen myötä.

2) Ylipäänsä kansanäänestyksiä pitäisi lisätä. Minusta meillä on kaikkialla valtava demokratiavaje. En osaa sanoa onko demokratian puute suurimmillaan metsäluonnon osalta, mutta siinäkin sitä voi lisätä. Ihmisten osallistuminen lisää kiinnostusta ja ymmärrystä asiaa kohtaan.

3) Viittaan edelliseen vastaukseen. Ihmisten osallistuminen lisää kiinnostusta ja ymmärrystä asiaa kohtaan. Nykyisin ihmiset ovat totaalisen vierautuneita politiikasta, koska eivät voi siihen vaikuttaa. Koska olen ollut jokusen ajan kunnallispoliitikkona (varavaltuutettuna tosin vain), niin tiedän ettei edes valtuutettujen valta ole kovin kummoista, mutta toki heillä on oikeus saada tietää päätösten taustoista. Osallistuminen päätöksiin - äänestämällä edes - lisää tietysti ihmisten osallisuutta. Osallisuus on jonkinlaista elämänhallintaa.

Ei kommentteja: