perjantai 17. lokakuuta 2008

Heikki Lehti (PS)

1) Vastustan ajatusta metropolialueesta, koska se väistämättä johtaa liialliseen rakentamiseen. Ensimmäisenä vaaravyöhykkeessä ovat ihmisten virkistysalueet eli puistot ja metsät. Olen seurannut tilannetta kotikaupunginosassani Oulunkylässä, jossa on jatkuvasti nakerrettu sekä puistoja että metsiä. Viimeisimpänä hankkeena on uuden jäähallin vaatima pysäköintialue, joka tulee läheiseen metsään!

2) Monien mielestä kansanäänestykset ovat turhia, mutta minun mielestäni aihe on sellaiselle erittäin sopiva. Kaupunkimetsät ovat hyvin tärkeitä inhimilliselle Helsingille. Sen näkee siitä, että lapsiperheet pakenevat jatkuvasti ympäryskuntiin, joissa on vielä vapaata luontoa.

3) Kannatan lähi- ja suorademokratiaa. Hyvin sitä palvelisivat päätösvaltaiset kaupunginosavaltuustot, mutta vielä parempi esitys on Helsingin jakaminen seitsemään itsenäiseen kaupunkiin, jotka tekisivät yhteistyötä YTV:n puitteissa. Näin päästäisiin lähelle oikeata kunnallista demokratiaa, mitä Helsingissä ei nykyään ole. Tilannetta voi verrata pieneen kuntaan, jossa on 3700 asukasta ja 21 valtuutettua. Helsingissä on asukkaita noin 150 kertaa enemmän, mutta valtuutettuja vain neljä kertaa enemmän.. Lähidemokratia ei voi toteutua nyky-Helsingissä. Vaatimus 25000 allekirjoittajasta on mieletön, erityisesti paikallisen asian vuoksi.

Ei kommentteja: