tiistai 7. lokakuuta 2008

Kari Suomela (Kok.)

1) Mielestäni kaupunkimme metsäalueet ovat tärkeitä virkistäytymisalueita asukkaille. Lisäksi näitä alueita hyödyntävät myös koulut opetuksessaan. Kaupunkisuunnittelussa on otettava huomioon nämä seikat, vaikka asummekin metropolialueella. Itä-Helsinkiläiselle perheelle Nuuksio on liian kaukana, vaikka sellaisiakin esityksiä joiltakin puolueilta on tullut.

2) Kannatan tätä aloitetta ja olen itsekin sen allekirjoittanut. Mikäli tarvittavat 25 000 nimeä saadaan kasaan äänestys on pidettävä. Vaikka asuntopula Helsingissä on valtava, on uskoakseni olemassa keinoja lisätä asuntojen määrää ja silti säästää jäljellä olevia kaupunkimetsiä virkistysalueiksi asukkaillemme.

3) Lähidemokratia on keskustelun arvoinen aihe. Esimerkiksi johtokunnat päiväkodeissa ovat keino vaikuttaa päiväkotien toimintaan ja toisaalta sitouttaa lasten vanhemmat päiväkotien kehittämiseen.

Alueellista politiikkaa esimerkiksi Kokoomus toteuttaa paikallisyhdistystensä kautta, jotka ovat kiinteässä yhteistyössä piirihallituksen kanssa. Henkilökohtaisesti olen nähnyt tämän tehokkaana keinona vaikuttaa asuinalueeni kysymyksiin.

Lisäksi meillä on alueellisia kaupunginosayhdistyksiä, jotka ajavat asukkaidensa asioita ja nostavat esille alueellisia kysymyksiä. Nämä yhdistykset ovat kaikille avoimia ja molemmissa pääsee vaikuttamaan.

Nykyään ongelmana on enemmänkin ihmisten luottamuksen puute omiin vaikuttamismahdollisuuksiinsa sekä kiireinen elämäntahti niin, että yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ei liikene aikaa, kuin vaikuttamiskanavien puute.

Mielestäni perustamalla erillisiä vaaleilla tai huutoäänestyksellä valittuja kaupunginosa valtuustoja tai muita toimielimiä sekoitamme asukkaidemme näkemystä vaikuttamismahdollisuuksiinsa ja kunnalliseen päätöksentekoon entisestään.

Ei kommentteja: